Útra keltek a belvárosi angyalok

12 rászoruló diák támogatását tűztük ki célul a jótékonysági kampányban.

Elkezdődött az "Angyalok a Belvárosban" jótékonysági kampány, sajtótájékoztató keretében indították útjukra az angyalokat a kezdeményezés megálmodói és támogatói. Felelősségvállalásuknak köszönhetően 5 iskola 12 rászoruló diákja kaphat segítséget, támogatást tanulmányaihoz.

Negyedszer szerveztük meg az adománygyűjtő akciót, s a kezdeményezéshez idén is számos belvárosi üzlet csatlakozott. A program keretében gyűjtő „perselyeket” helyeztünk el a kampányhoz csatlakozó üzletekben, a vásárlók ezekbe dobhatják be adományaikat.

A hátrányos helyzetű, szakmát tanuló diákok támogatásra pályázhattak az oktatási intézmények, a beérkezett pályázatokból a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány kuratóriuma választotta ki azokat, akiket – az iskolák alapítványain keresztül – a gyűjtésből befolyt összeggel támogatni, segíteni szeretne.

Az „Angyalok a belvárosban” nagylelkű támogatóinak, az OTP Bank, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Patent Security és a Carlo Benetti áldozatvállalásának köszönhetően a pandémia ellenére is szép összeggel segíthet az alapítvány a sikeresen pályázó iskolák hátrányos helyzetű tanulóinak, s az ő felajánlásukhoz járulhatnak hozzá az csatlakozott üzletek vásárlói jótékony forintjaikkal.


A kampánynyitó sajtótájékoztatón Obertolné Horváth Tímea, az alapítvány elnöke és Pintér-Péntek Imre kamaraelnök is hangsúlyozta a szakmát tanuló diákok támogatásának fontosságát. Bíznak benne, hogy a pandémia ellenére, idén is szép összeggel támogathatják az arra érdemes, 12 fiatalt!
Pintér-Péntek Imre kiemelte: "Jó látni, hogy ilyen embert próbáló időkben is meg van a vállalkozásokban az ösztön, hogy segítsenek ott, ahol tudnak". A koronavírus-járvány okozta nehéz gazdasági helyzetre célozva hozzátette: "Azok segítenek, akik idén maguk is segítségre szorulnak". A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mind az öt tagozata a kezdeményezés mellé állt és erejéhez mérten támogatja az alapítványt a fiatalok segítésében.

 

Az iskolák nevében köszönetett mondott a támogatásért a Győri Szakképzési Centrum kancellárja, Gede Eszter, s a pályázó 5 intézmény vezetői is. Elmondták: támogatásra szoruló, nehéz körülmények között élő diákok sajnos mindig vannak, az ő segítésükre nagyon jó lehetőség az "Angyalok a belvárosban" pályázat.
Több diák ahhoz kaphat segítséget, hogy méltón, alkalomhoz illően búcsúzhasson majd iskolájától, sokan pedig tanulmányaikhoz, a digitális oktatás hozta új helyzethez kaphatnak segítséget: laptopot, internetet.

A sajtótájékoztatón a Patent Csoport marketingigazgatója, Fábián György bejelentette, hogy a támogatni kívánt diákok közül a Kossuth iskola villanyszerelő-tanulóját havi 25 ezer forintos ösztöndíjjal segíti tanulmányai végéig. Egy fodrásztanuló sikeres tanulmányaihoz pedig egy laptoppal járul hozzá.

 

A következő intézmények tanulóinak támogatását tűzte ki célul az Alapítvány 2020-ban:

Győri SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum

  • Egy 10. évfolyamos, rossz anyagi körülmények között élő tanulót anyagi támogatással szeretné segíteni az alapítvány a kampány támogatóival karöltve.

Győri SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum

  • Egy 11. évfolyamos villanyszerelő tanuló ballagási kiadásához járulna hozzá az alapítvány, így az alkalomhoz illő, ballagási öltönyben búcsúzhatna iskolájától a fiú.
  • Egy 12. évfolyamos fiú digitális tanulását, majd későbbi továbbtanulását laptoppal szeretné segíteni az alapítvány.

Győri SZC Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Technikum

  • Két 12. osztályos, végzős diákot szeretnénk támogatásban részesíteni. Egy fiú ballagási öltönyéhez, továbbá egy lány ballagási kosztüméhez és blúzához járulna hozzá az alapítvány a kampány során befolyt összegből. Ezen kívül mindkét diáknak szeretnénk egy-egy tudományos számológépet is vásárolni, amely a sikeres érettségiben és a továbbtanulásban lehetne segítségükre.
  • Egy 12. osztályos diák tanulmányait anyagi hozzájárulással segítené az alapítvány.

Győri SZC Kossuth Lajos Technikum és Kollégium

  • Egy 11. évfolyamos villanyszerelő tanulót szeretnénk hozzásegíteni a szakmájához szükséges eszközökhöz. Bár az iskolában és a gyakorlati idő alatt biztosított a fiú számára minden eszköz, a jövőben szüksége lesz saját kezdő „szettre” az elhelyezkedéshez.
  • Egy 10. évfolyamos fodrász tanuló laptopot kaphat a jótékonysági program révén. Erre a digitális oktatás miatt nagy szüksége van, illetve a továbbtanulásban is segítheti majd.

Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium

  • Egy 9. osztályos központi fűtés-és gázhálózat-rendszerszerelő tanuló mindennapjait mobilinternet-hozzáférés biztosításával szeretnénk megkönnyíteni.
  • Egy 9. osztályos gépésztechnikus tanuló kollégiumi lakhatását és étkezését finanszíroznánk a jótékonysági kampányon befolyt összegből.
  • Két 10. osztályos autóelektronikai műszerész tanuló étkezéséhez, ruházkodásához és tanulást segítő eszközök beszerzéséhez járulna hozzá az idei összefogás.


Segítsen Ön is szebbé tenni a 12 tanuló mindennapjait! A Belvárosi Angyalok már útra keltek!

 

Győr Plusz Média tudósítása >>

Az RTL Híradó videós tudósítása >>

Oxygen Hírügynökség tudósítása >>

 


Fotónkon (b-j): Pintér-Péntek Imre kamaraelnök, Obertolné Horváth Tímea, a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány elnöke és az alapítvány kuratóriumának tagjai: Bauer László és Dr. Konczosné Prof. Dr. Szombathelyi Márta.

Útra keltek a belvárosi angyalok