Minden eddiginél több adomány az "Angyalok a belvárosban" kampány keretében

A Győri Bevásárló Utcák Alapítvány jótékonysági kampánya eredményeként mintegy 1,6 millió forint értékben kapott támogatást 22 rászoruló diák.

Ötödik alkalommal szervezte meg a kamaránk által alapított, Győri Bevásárló Utcák Alapítvány az „Angyalok a belvárosban” jótékonysági akciót. A cél rászoruló, szakmát tanuló diákok támogatása.

Az ünnepi időszakban megszervezett gyűjtéshez idén is számos, a jótékonykodás mellett elkötelezett belvárosi üzlet csatlakozott: gyűjtő „perselyeket” helyeztek ki, ezekbe tehették a vásárlók adományaikat. Az így összegyűlt összeghez jelentős támogatást tettek hozzá az „Angyalok a belvárosban” nagylelkű támogatói: az OTP Bank, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Patent Csoport, Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő és a GYMSM KIK Női Vállalkozói Klub tagjai.
Az adománygyűjtő akció sikerét és létjogosultságát mutatja, hogy minden eddiginél több diákot segíthettek a „belvárosi angyalok”. Idén 7 iskola 22 nehéz sorsú diákja kapott támogatást.
A rászoruló fiatalok többsége (15 diák) tanulmányaihoz szükséges eszközt kért: tudományos számológépet, tabletet. Négy diáknak cipő-és ruhautalvány, egynek Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő felajánlásának köszönhetően étkezési utalvány könnyít a mindennapi nehézségeken. Egy tehetséges fiatal pedig a Patent Csoport ösztöndíját nyerte el.
Idén a kezdeményezés mellé állt a GYMSM KIK Női Vállalkozói Klubja. A hölgyek az adventi vásár jótékonysági faházában gyűjtötték az adományokat a diákok támogatásához. A „Fiatalok a fiatalokért” felhívásunkhoz csatlakozva a Krúdy iskola cukrász tanulói, a belvárosi cukrászdák (Habos- Édesek és Kávé, a Bécsi Kávéház és a Kuglóf Cukrászda), valamint a Rábakész Kft. mézeskaláccsal és macaronok készítésével járultak hozzá a Női Vállalkozói Klub jótékonysági vásárához. Segítségükkel összesen 450.000,- Ft-ot sikerült gyűjtenie a „kamara angyalainak”.

Az adományozók és a kampány támogatóinak köszönhetően
összesen 1 650 000 forint értékben adhatott át támogatást az alapítvány a 22 diáknak.


A rászoruló diákok támogatására sikeresen pályázott iskolák képviselői 2022. január 6-án vették át diákjaik számára az elnyert tabletet, illetve utalványokat vagy ösztöndíjat. A támogatásokat (képünkön b-j) Bauer László, a Patent Csoport ügyvezetője, Pintér-Péntek Imre kamaraelnök, Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, Obertolné Horváth Tímea, az alapítvány elnöke, Horváth Imre Tamásné, a GYMSM KIK Női Vállalkozói Klub elnöke, Dr. Konczosné Prof. Dr. Szombathelyi Márta, az alapítvány kurátora és Béres János, az alapítvány alelnöke adta át.

A következő intézmények tanulóit tudtuk támogatni a 2021-es adománygyűjtéssel:

  • Győri SZC Kossuth Lajos Technikum és Kollégium

Egy 12. évfolyamos, kozmetikus tanuló részesült támogatásban: cipő-és ruhavásárlási utalványt kapott, így a ballagáshoz méltó öltözékben búcsúzhat majd iskolájától.

  • Szent-Györgyi Albert Egészségügyi és Szociális Technikum és Szakképző Iskola

Nyolc 12. évfolyamos, ápoló-mentőápolónak készülő diák tanulmányait tudományos számológéppel segítette az alapítvány.

  • Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégiumból

Egy 9. osztályos, gépész technikus tanuló tabletet vehetett át tokkal és billentyűzettel.
Egy 11. évfolyamos, autóelektronikai műszerésznek készülő diákot Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő étkezési utalvánnyal támogatott.
Egy 13. osztályos, érettségire készülő fiatal életét a Patent Csoport ösztöndíja teszi könnyebbé.

  • Győri SZC Deák F. Közgazdasági Technikum

Egy 9. osztályos rászoruló lány tanulmányait tablettel segítette az alapítvány.

  • Győri SZC Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Technikum

Egy 12. és két 11. évfolyamos tanuló tabletet vehetett át tokkal, billentyűzettel együtt.

  • Győri SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum

Egy 12. osztályos fiatal tanulását tablettel segítette az alapítvány, hozzá tartozó tokkal és billentyűzettel együtt.

  • Győri SZC Baross Gábor Közgazdasági Technikum

Egy 10. és egy 11. évfolyamos diák tabletet vehetett át tokkal és billentyűzettel a támogatásoknak köszönhetően.
Három 10. osztályos fiatal lányt cipő-és ruhavásárlási utalvánnyal segített az alapítvány.


Köszönjük, hogy támogatásukkal hozzájárultak a kezdeményezés sikeréhez, s együtt szebbé tehetjük 22 tehetséges tanuló mindennapjait!


 

Minden eddiginél több adomány az "Angyalok a belvárosban" kampány keretébenMinden eddiginél több adomány az "Angyalok a belvárosban" kampány keretébenMinden eddiginél több adomány az "Angyalok a belvárosban" kampány keretébenMinden eddiginél több adomány az "Angyalok a belvárosban" kampány keretébenMinden eddiginél több adomány az "Angyalok a belvárosban" kampány keretébenMinden eddiginél több adomány az "Angyalok a belvárosban" kampány keretébenMinden eddiginél több adomány az "Angyalok a belvárosban" kampány keretébenMinden eddiginél több adomány az "Angyalok a belvárosban" kampány keretébenMinden eddiginél több adomány az "Angyalok a belvárosban" kampány keretében