Budapesti randevú vidéki kamarák részére

A BFTK Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ a BUM Bevásárlóutca Menedzsmenttel együttműködésben szervezett egész napos programot az iparkamarák képviselőinek május 23-án.


A BFTK Turisztikai Divízió beszámolója.

A szakmai tájékoztatóval egybekötött programon a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK), valamint győri, miskolci, pécsi, szegedi iparkamarai tagok és turisztikai szakemberek vettek részt, összesen mintegy húsz fős létszámban.

A résztvevőknek a BKIK délelőtt kerekasztal-beszélgetést szervezett Krisztina körúti székházában. A BFTK délután a Főpolgármesteri Hivatalban tartott turisztikai szakmai tájékoztatót a vidéki kamarák részére. Pap Mária turisztikai divízióvezető prezentációjában bemutatta Budapest megújuló turisztikai kínálatát, a BFTK küldetését, a cég eddig elért eredményeit és a jövő fejlesztési irányait. Az előadás kitért a Budapestinfo Point Partneri Hálózat bővítési stratégiájára, melynek sikeres példája a Szamos Caféval kötött névhasználati együttműködés. Ezenfelül a divízióvezető részletezte a Budapest Card termékfejlesztés legújabb eredményeit, a városkártya által kínált élményígéreteket is.

Pap Mária előadását követően bemutatkozott a Liget Projekt, amely ma Európa legnagyobb kulturális és parkrehabilitációs fejlesztése, és amelynek eredményeképpen a Városliget 4,75 milliós éves látogatószáma várhatóan 6,5 – 7 millió látogatóra fog növekedni néhány éven belül. Rostás Zoltán, a Városliget Zrt. stratégiai igazgatója előadásában bemutatta a projekt első ütemében átadott, megújult parkrészeket, beleértve a nagyszabású felújítást követően tavaly ősszel ismét megnyílt Szépművészeti Múzeumot is. A projekt második ütemében új, lenyűgöző épületek jelennek meg Pest legnagyobb közparkjában: készülődik a költözésre a Néprajzi Múzeum – amely csaknem 150 év után kap méltó otthont egy nemzetközi építészeti tervpályázaton győztes épületben –, továbbá az Olof Palme Ház minden szegletét restaurálják, és megkezdődött a Magyar Zene Háza építése is. A zöldmezős területek mellett, a klasszikus barnamezős területek rehabilitációjára is kitért az igazgató: a Liget közvetlen szomszédságában épül fel az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK). A tervek szerint az épületegyüttesben kap majd helyet a Közép-Európai Művészettörténeti Kutatóintézet és egy látogatóközpont is.

Az előadásokat követően a vendégek – a Budapest Tuk Tuk felajánlásának köszönhetően – elektromos kisbusszal járták körbe a Városligetet, ahol az iparkamarák képviselői több, építés alatt álló turisztikai projekthelyszínt is megszemlélhettek. Az ország különböző részeiből érkezett szakembereknek kivételes lehetőségük nyílt megtekinteni a Szépművészeti Múzeum 900 négyzetméter alapterületű Román Csarnokát, amely 70 év után, 2018 tavaszán nyerte vissza eredeti szépségét, és azóta exkluzív rendezvényhelyszínként is funkcionál.

A képes beszámoló forrása ide kattintva elérhető

Köszönjük a meghívást! Nagy örömmel vettünk részt a találkozón!

Budapesti randevú vidéki kamarák részére