Belvárosok új szerepben- Jó gyakorlatok

A Győri Bevásárló Utcák Alapítvány, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Széchenyi István Egyetem Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskolájának összefogásával jött létre a tematikus találkozó.
Nagy örömünkre szolgált, hogy az eredetileg kerekasztal beszélgetésként meghirdetett rendezvény nagy érdeklődést váltott ki és egyfajta fórummá alakult át.

Rendezvényünk a nagy sikerű májusi Négy égtáj találkozó folytatásaként került szervezésre, a kulturális értékeket képviselő belvárosi programok, tematikus utcaprogramok és városfejlesztési projektek képviselői számára.

A konferencia témája volt, hogy milyen jó gyakorlatokat alkalmazhatunk a belvárosi szerepek újragondolásában? Mi mindent tudunk a már működő megoldásokról? A rendezvény célul tűzte ki, hogy a résztvevők ezekre a kérdésekre választ kapjanak és hogy közösen merüljenek el a témában.

A meghívott vendégeink többek között Győr térségi települések polgármesterei, alpolgármesterei, a megyei kereskedelmi és iparkamarák képviselői, a győri belváros kereskedői/szolgáltatói, a doktori iskola oktatói és hallgatói voltak.

Előadóink:

Jáki Mónika (Budapest), Bartók Béla Boulevard, Kulturális Tizenegy Egyesület, menedzser,
Antal Attila (Budapest), Bevásárló és Tematikus Utcák Nonprofit Kft., igazgató
Kardos Kálmán (Szeged), IKV Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt., elnök-vezérigazgató, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttségének tagja,
Varga Csabáné (Mosonmagyaróvár), Belvárosi Üzletkör Klaszter Egyesület alelnöke
Révi Zsolt, Győr Város Főépítésze és a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány kuratóriumi tagja,
Obertolné Horváth Tímea, a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány kuratóriumi elnöke és a GYMSM KIK Kereskedelmi Szakosztályának elnöke,
Prof. Dr. Rechnitzer János, a Széchenyi István Egyetem Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskolájának vezetője és a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány kuratóriumi tagja

Vendégeink az ország több különböző területeiről érkeztek, amit nagy megtiszteltetésnek vettünk: Budapest, Szeged, Mosonmagyaróvár, Szombathely, Győr.

A rendezvény zárását követően Csobayné Pintér Éva, a Gyere Győrbe csapatának idegenvezetője tematikus séta keretében mutatta be vendégeink számára Győr történelmi belvárosát.

Köszönjük a kiváló előadásokat és vendégeink részvételét!


A BUM Bevásárlóutca Menedzsment beszámolója ide kattintva elérhető

Csobay Dániel képes tudósítása ide kattintva elérhető

Fotó forrása Csobay Dániel Fotográfus

Belvárosok új szerepben- Jó gyakorlatokBelvárosok új szerepben- Jó gyakorlatokBelvárosok új szerepben- Jó gyakorlatokBelvárosok új szerepben- Jó gyakorlatok