Belváros - Kereskedelem - Művészet: Ez a Kult Utca!

Június 5-én rendezi meg a Kult utca programot a győri belvárosban a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány. Ezen a napon kereskedelem és művészet találkozik.

Időpont: 2021. június 5. (szombat) 12:00–20:00
Helyszín: Győr, Király utca

A Belváros – Kereskedelem – Művészet találkozási pontja lesz a „Kult Utca”, amelynek célja, hogy a lakosság, a látogatók, a belvárosi üzletek és a helyi művészek között teremtsen közelebbi kapcsolatot.
A tavalyi nagy sikert követően szervezi meg a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány idén is a tematikus belvárosi programot a Bécsi kapu teret és a Széchenyi teret összekötő Király utcában.

A program célja a járvány következtében lelassult helyi gazdaság fellendítésének elősegítése, továbbá, hogy a rendezvény együttműködő partnerei és látogatói között létrejövő aktív kapcsolatot erősítsük és megőrizzük a jövőben is.

A felnőttek és a gyermekek számára is készülnek a szerevezők figyelemfelkeltő, szórakoztató és egyben a helyi képző-és iparművészek világával összeköthető programelemekkel.

Közreműködő partnerek:

  • A Kisalföldi Népművészek Egyesületének képviselői kézműves vásárral és mesterség bemutatóval készülnek,
  • A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum,
  • Az Art World Hungary Egyesület képviselői,
  • Malasits Zsolt festőművész a Gyere és sétálj a festményemen című attrakcióval nem mindennapi, kézzel fogható közelségbe hozza a látogatók számára a festészetet,
  • A Győri SZC Kossuth Lajos Középiskolája és Kollégiuma a női szabó területen készített tárgyaikat mutatja be,
  • A Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum diákjai,
  • A Gyere Győrbe – Tematikus városnézések és Élményprogramok idegenvezetői csapata a tavalyi évhez hasonlóan városnéző sétákat tervez, amelyek során bemutatják a Király utca és a 750 éves Győr különleges értékeit, érdekességeit,
  • Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Turisztikai Szakmai Osztálya a Napóleon–ház előtti kis tér területén „Utazások tere” elnevezéssel a város és a térség turisztikai kínálatának sokszínűségéből ad ízelítőt.

A programot zenével is színesítjük: a Győr Plusz Rádió élő kivánságműsort tart a helyszínen.

 

Részletes program és információk megtalálhatók az esemény facebook oldalán.

Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!


 

Belváros - Kereskedelem - Művészet: Ez a Kult Utca!