8 iskola 26 diákját támogatták a belvárosi angyalok

A Győri Bevásárló Utcák Alapítvány hatodik alkalommal szervezte meg az Angyalok a belvárosban című jótékonysági akcióját. A cél ezúttal is a rászoruló, szakmát tanuló diákok támogatása volt.

A adventi időszakban zajló adománygyűjtő akció létjogosultságát az is mutatja, hogy idén minden eddiginél több diák számára kértek segítséget a helyi oktatási intézmények, pedagógusok.

A fiatalok számára segítséget jelentő ajándékokat január 12-én adtuk át a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában.

Az eseményen Obertolné Horváth Tímea, a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány elnöke köszöntötte a résztvevőket. Beszédet mondott dr. Perger Elza alpolgármester, és Pintér-Péntek Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. 

A jótékonykodás mellett elkötelezett belvárosi üzlettulajdonosok és a több száz adományozó jóvoltából mintegy másfél millió forint gyűlt össze, mellyel nyolc győri intézmény huszonhat tanulóját tudtuk támogatni. Idén is a kezdeményezés mellé állt a kamara Női Vállalkozói Klubja, akiknek tagjai az adventi vásár jótékonysági faházában gyűjtötték az adományokat a diákok támogatásához.

A Győri Bevásárló Utcák Alapítvány elnöke Obertolné Horváth Tímea elmondta: "a közösség ereje és az összefogás idén sem maradt el, ezzel a gyűjtésünkkel szakmát tanuló gyermekeket tudtunk támogatni". 

A rászoruló fiatalok többsége tanulmányaihoz szükséges eszközt kért. Ketten a ballagási ruhájukhoz kaptak támogatást, egy diáknak pedig – a Hatos és Társa Nyelviskola felajánlásának köszönhetően – nyelvvizsga-támogatás könnyíti a mindennapi nehézségeit. Több tehetséges fiatal a Patent Csoport támogatását nyerte el, emellett az OTP Bank Nyrt. és a GYMSM KIK női vállalkozóinak köszönhetően több tanuló részesült anyagi támogatásban.

A támogatott intézmények, és diákok:

Győri SZC Deák Ferenc Közgazdasági Technikum

Egy 9. évfolyamos tanuló lány tabletet vehetett át, hozzá tartozó tokkal és billentyűzettel.
Egy 10. évfolyamos tanuló lány pedig a Hatos és Társa Nyelviskola nyelvvizsgautalványát vehette át.

Győri SZC Kossuth Lajos Technikum és Kollégium

Egy 9. évfolyamos oktatási szakasszisztens tanuló anyagi támogatásban részesült.
Egy 9. évfolyamos villanyszerelő tanuló a szakmájához szükséges szerszámkészletet vehetett át.
Egy 9. évfolyamos divatszabó tanuló a szakmájához szükséges varrógépet kapott.
Egy 11. osztályos fodrász tanuló a szakmájához szükséges eszközökből kapott egy készletet.

Győri SZC Gábor László Építő-és Faipari Szakképző Iskola

Egy 9. évfolyamos ács tanuló és egy 9. évfolyamos festő, mázoló tanuló a Patent Csoport jóvoltából egy-egy okostelefont kapott, 1 éves internetelőfizetéssel.

Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum

Egy 12. évfolyamos tanulót ruházati támogatással segíti az alapítvány.

Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium

Négy 9. évfolyamos gázhálózat-rendszer szerelő tanuló, egy 10. évfolyamos gépésztechnikus tanuló, két 12. évfolyamos autóelektronikai műszerész tanuló és egy 10. évfolyamos gépi- és CNC forgácsoló tanuló a Patent Csoport felajánlásával ruházati támogatásban részesült.

Győri SZC Pattantyús Ábrahám Géza Technikum

Egy 9. évfolyamos hálózatépítő technikus tanuló tabletet és hozzá illő tokot kapott billentyűzettel.
Egy 9. évfolyamos hálózatépítő technikus tanuló anyagi támogatásban részesült az alapítvány jóvoltából.

Győri SZC Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Technikum

Egy 13. évfolyamos tanuló tanulmányait tablettel segítette az alapítvány.
Két 11. évfolyamos tanuló ruházati támogatást kapott, így a ballagáshoz méltó öltözékben búcsúzhatnak majd iskolájuktól.

Győri SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum

Két 11. évfolyamos és két 12. évfolyamos tanuló anyagi támogatásban részesül az alapítvány jóvoltából.

 

8 iskola 26 diákját támogatták a belvárosi angyalok8 iskola 26 diákját támogatták a belvárosi angyalok8 iskola 26 diákját támogatták a belvárosi angyalok8 iskola 26 diákját támogatták a belvárosi angyalok8 iskola 26 diákját támogatták a belvárosi angyalok8 iskola 26 diákját támogatták a belvárosi angyalok8 iskola 26 diákját támogatták a belvárosi angyalok8 iskola 26 diákját támogatták a belvárosi angyalok8 iskola 26 diákját támogatták a belvárosi angyalok8 iskola 26 diákját támogatták a belvárosi angyalok8 iskola 26 diákját támogatták a belvárosi angyalok8 iskola 26 diákját támogatták a belvárosi angyalok8 iskola 26 diákját támogatták a belvárosi angyalok8 iskola 26 diákját támogatták a belvárosi angyalok8 iskola 26 diákját támogatták a belvárosi angyalok8 iskola 26 diákját támogatták a belvárosi angyalok8 iskola 26 diákját támogatták a belvárosi angyalok8 iskola 26 diákját támogatták a belvárosi angyalok